Store Vengetind (1852 moh)

Lørdag 29.august nådde 5 Tindekvinder toppen av Store Vengetind. Hilde Maria var guide og Irina, Birgitte, Dagny og Cecilie kom i mål med å ha besteget de 7 klassikerne i Romsdalen: Store Vengetind (1852), Juratind (1712), Romsdalshorn (1550), Kvanndalstind (1744), Store Trolltind (1788), Kongen 1614) og Dronninga (1544). De kunne nå kalle seg "Fjelldronninger".
Det er Norsk Fjellfestival som innførte hedersbetegnelsen Fjelldronning og Fjellkonge, for noen år siden, en tittel du kan smykke deg med etter å ha besteget de 7 klassikerne. Vi var nå alle fjelldronninger og det var all grunn til å feire med kjole og tiara.
Turbeskrivelse:Turen starter fra nordenden av Vengesdalsvannet (500 m.o.h.) og opp en markert renne til nordryggen. Herfra følges ryggen til topps. Det er et lite parti like under toppen som sikres med tau, ellers går en vanligvis uten. Toppen er på 1852 m.o.h. er luftig, og tilbyr enormt god utsikt.
Vengetind er den klatreturen (av de 7 toppene) som har minst krevende klatring, men den er allikevel en lang og ganske krevende tur. Ofte foregår turen på en blanding av klippe, snø og is. Selv om klatringen aldri er veldig vanskelig er det mye utsatt terreng.

|

Hornindalsrokken (1529moh)

Cecilie Brungot hadde lenge drømt om Hornindalsrokken. Hun la ut melding på Facebooksidene til Tindekvindene og søkte etter turvenninner. Responsen var stor. Det var tydelig at flere hadde drømt om nå akkurat den toppen. Hele 18 tindekvinner ble med på turen en varm augustdag i 2014.
|

Bladet(ca 1200 moh)i Molladalen

Noen av oss Tindekvinder har lenge drømt om å stå på toppen av Bladet. Det ble vårt første mål - og vil skulle selvsagt klare det alene. Noen måtte dermed overvinne høgdeskrekken, og mange måtte lære seg å klatre. Gjennom vinteren møttes vi hver torsdag på dameklatring i klatrehallen i Ulsteinvik. En av klatrerutene fikk fort tilnavnet Bladet fordi vanskegraden (grad 4) var omtrent som den til Bladet.

En soldag i juni 2014 var vi endelig klar! Ni tindekvinder møttes i Barstadvika og etter et par timer står vi midt i eventyrlige Molladalen, omkranset av ville tinder og pinakler. Videre går turen over snø og lett klyving i Monhs renna før vi er oppe og blir belønnet med en mektig utsikt over Hjørundfjorden, Sunnmørsalpene, og målet vårt, Bladet, som står der og venter på oss. Tindekvinde etter tindekvinde klatrer vi opp til heiarop og oppmuntrende ord fra de andre. For en opplevelse!

|

Åvasstinden (1233moh)

Med kjole i sekken gikk turen til Åvasstinden så sent som 16. november 2014. Fortsatt fint turvær og fremdeles ikke snø. Vi gikk fra Høgebakken, setra på Nordre Vartdal. Romedalstinden er slående mektig herifra. (Foto: Paul Inge Røyset)

|

Kvanndalstind (1744 moh)

Den 6. september 2014 var fire tindekvinder på tur til Kvanndalstind. Defintivt årets høydepunkt, og vår største naturopplevelse hittil. For en tur og for en topp! Akkurat så luftig som en skikkelig topp skal være. Det magiske skjer når en kommer seg ut av komfortsonen. (Foto: Tore Klokk)

|