7 Summits Sunnmøre – fotturer

Tindekvindene på Hornindalsrokken (1529 moh)
Tindekvindene på Hornindalsrokken (1529 moh)

• Jønshornet (1419 moh)
• Hornindalsrokken (1529 moh)
• Jakta (1588 moh)
• Slogen (1564 moh)
• Store Smørskredtind (1631 moh)
• Store Brekketind (1578 moh)
• Råna (1586 moh)

Bakgrunn:
Seven Summits er de høyeste fjelltoppene på hvert av de syv kontinenter:
Mount Everest (8848) i Asia, Aconcagua (6961) i Sør-Amerika, Mount McKinley (6194) i Nord- Amerika, Kilimanjaro (5895) i Afrika, Mount Elbrus (5642) i Europa, Mount Vinson (4892) i Antarktis, Carstensz Pyramid (4884) i Australia- New Guinea

Romsdalen har sin versjon av Seven Summits, som er en parallell til den betydelige mer ressurskrevende orginalversjonen (se tinderogbanditter.no). Norsk Fjellfestival har også et konsept som de kaller Fjellkonge og Fjelldronning (norsk.fjellfestival.no) Det er de samme toppene, de 7 som utpeker seg som ekstra flotte og utfordrende.


Seven Summits Sunnmøre – fotturer og skiturer
Tindekvindene har laget sin versjon av Seven Summits. Ønsket er å inspirere andre til å bestige de mektige og flotte tindene som omkranser Hjørundfjorden, både på ski og til fots. Det er et mål å strekke seg mot.

Sunnmørsalpene byr på et eldorado av tinder. Det er lett at du får dine personlige favoritter. Vi har valgt å lage to lister, en med 7 fotturer og en med 7 skiturer. Noen er det vi kan kalle «klassikere» og selvskrevne på lista, andre er med fordi de er både høye og geografisk sett mer isolert og spennende plassert enn andre. Alle er fantastiske tinder, noen litt mer krevende enn andre. Hver enkelt kvinne må vurdere sine ferdigheter opp mot kravene turen stiller. Det er ikke alltid så lett når du aldri har vært der. Du kan derfor vurdere å bruke guide på noen av turene. Det er viktig å innhente informasjon om målet og forberede seg systematisk og målrettet. Værforholdene kan gjøre toppene mer krevende å bestige.

Skiturene er litt mer kompliserte. Du må vite noe om skredfare, skavler, fare for utglidning og bresprekker. Du må lære deg bruk av isøks og stegjern og ha skiteknikk for å kunne være trygg under ulike forhold. Men det er dette som gjør alpinisme så utrolig interessant og motiverende: du må lære deg å mestre fjellet og deg selv, og det gjør at du både lever og utvikler deg. Særlig er det givende å være i et fellesskap der en deler erfaringer og passer på hverandre. Når du har nådd alle toppene, kan du smykke deg med tittelen tindedronning.

Husk å ta bilde av deg selv på toppen! Når du har klart alle 7 sender du bildene til post@tindekvindene.no

|
Lukk vindu
Klikk her for å kjøpe boka