Kattanakken (1458 moh)

Tindekvindene har fått enda en ny favorittur! Kattanakken (1458 moh) i Olden, 5 km en vei og ca. 1300 høydemeter stigning. Isbreene og grønne brevann gjør inntrykk. 

1. august 2018 tok 11 tindekvinner turen til Kattanakken. Slik oppsummerer en av tindekvinnene turen: "Dette er drømmelandskap! Fjell, høgdemeter, tinder og egg! Bre, fjord og grønt! En fargepalett så vakker og mektig at sjela nesten brister". Turen starten fra parkeringsplassen i Briksdalen og følger veien innover til Briksdalsbreen et stykke før du tar av på en sti til høyre. Det er tydelig skiltet og umulig å ta feil.  (Foto: Birgitte Fondevik og Irina Sævik).

|

Otôlhornet (1312 moh)

For 6 år traff Liv Osnes Dalbakken og Birgitte Fondevik en fjellmann som mente at Othôlhornet, fjellet som ligger i fjordsvingen inn til Bjørke, kunne by på den beste utsikten over Hjørundfjorden. 

21. juli 2018 fikk vi sammen med en gjeng tindekvinner endelig sjekke at dette virkelig stemte. Vi gikk fra Kvistaddalen over Kjerringøyra (1414 moh) ut på Othôlhornet (1312 moh), og ned til den veiløse bygda Skår og rakk akkurat et avkjølende bad før ferja kom og hentet oss. For en utsikt og for en nydelig overgangstur! Til sammen ble det 15 km, 1200 høydemeter oppover og 1700 høydemeter nedover og en del i løs ur. Vi brukte totalt 9, 5 t på turen. Da rakk noen av damene å få med seg litt flere fjelltopper, mens andre fikk litt flere pauser. (Foto: Birgitte Fondevik og Liv Osnes Dalbakken)

|

Store Trolltind (1788 moh)

Store Trolltind er og forblir en favorittur i Romsdalen! Det er en lang og krevende tur, men også flott, særlig siste delen av turen er spektakulær med smale fjellstier, Bruraskaret, klyving i renner og utsikt rett ned i Romsdalen. Turfakta: 14 km t/r, 1200 meter stigning, start fra parkeringsplassen på Trollstigen. 

3. september 2017 var 19 fjellglade tindekvinner på tur til Store Trolltind. For en gjeng! Her var kvinner fra Åndalsnes, Vestnes, Ulsteinvik, Hornindalen, Stryn/Loen, Ulsteinvik, Gjerdsvika og sist, men ikke minst, Trondheim. Utrolig gøy å møte og bli kjente med nye fjellglade damer. Turen var en magisk, trollsk, surrealistisk, utrolig morsom, vakker og veldig koselig tur! Vi kunne ikke fått bedre vær og i så godt lag var det helt greit bruke 9,5t totalt t/r. (Foto: Hilde Maria Nicolaisen)

|

Store Vengetind (1852 moh)

Lørdag 29. august nådde 5 Tindekvinder toppen av Store Vengetind. Hilde Maria var guide og Irina, Birgitte, Dagny og Cecilie kom i mål med å ha besteget de 7 klassikerne i Romsdalen: Store Vengetind (1852), Juratind (1712), Romsdalshorn (1550), Kvanndalstind (1744), Store Trolltind (1788), Kongen 1614) og Dronninga (1544). De kunne nå kalle seg "Fjelldronninger".

Det er Norsk Fjellfestival som innførte hedersbetegnelsen Fjelldronning og Fjellkonge, for noen år siden, en tittel du kan smykke deg med etter å ha besteget de 7 klassikerne. Vi var nå alle fjelldronninger og det var all grunn til å feire med kjole og tiara. Turbeskrivelse: Turen starter fra nordenden av Vengesdalsvannet (500 m.o.h.) og opp en markert renne til nordryggen. Herfra følges ryggen til topps. Det er et lite parti like under toppen som sikres med tau, ellers går en vanligvis uten. Toppen er på 1852 m.o.h. er luftig, og tilbyr enormt god utsikt. Vengetind er den klatreturen (av de 7 toppene) som har minst krevende klatring, men den er allikevel en lang og ganske krevende tur. Ofte foregår turen på en blanding av klippe, snø og is. Selv om klatringen aldri er veldig vanskelig er det mye utsatt terreng.

|

Hornindalsrokken (1529moh)

Hornindalsrokken er et landemerke av et fjell og lett å få øye på når du kjører veien fra Grodås mot Hellesylt. Turen starter ved Hornindalssetra. Turfakta: 6 km én vei og en stigning på 1126 m.

Cecilie Brungot hadde lenge drømt om Hornindalsrokken. Hun la ut melding på Facebooksidene til Tindekvindene og søkte etter turvenninner. Responsen var stor. Det var tydelig at flere hadde drømt om nå akkurat den toppen. Hele 18 tindekvinner ble med på turen en varm augustdag i 2014. (Foto: Hilde Maria Nicolaisen)

|

Bladet (ca 1200 moh)i Molladalen

Noen av oss tindekvinner har lenge drømt om å stå på toppen av Bladet - denne tindenålen som er selve symbolet på  Sunnmørsalpene. Det ble vårt første mål - og vi skulle selvsagt klare det alene. Noen måtte dermed overvinne høgdeskrekken, og mange måtte lære seg å klatre. 

Gjennom vinteren møttes vi hver torsdag på dameklatring i klatrehallen i Ulsteinvik. En av klatrerutene fikk fort tilnavnet Bladet fordi vanskegraden (grad 4) var omtrent som den til Bladet. En soldag i juni 2014 var vi endelig klar! Ni tindekvinder møttes i Barstadvika og etter et par timer står vi midt i eventyrlige Molladalen, omkranset av ville tinder og pinakler. Videre går turen over snø og lett klyving i Monhs renna før vi er oppe og blir belønnet med en mektig utsikt over Hjørundfjorden, Sunnmørsalpene, og målet vårt, Bladet, som står der og venter på oss. Tindekvinde etter tindekvinde klatrer vi opp til heiarop og oppmuntrende ord fra de andre. For en opplevelse! (Foto: Hilde Maria Nicolaisen)

|

Kvanndalstind (1744 moh)

Kvanndalstind har en spektakulær topp som er blant de aller luftigste i Romsdalen. Den ligger i mektige omgivelser, litt bortgjemt og ikke lett å få øye på. Dette er en krevende tur med kryssing av bre, luftig klyving og et parti med klatring. Det er cirka 1300 meter stigning og 7 km én vei.

Den 6. september 2014 var fire tindekvinner på tur til Kvanndalstind med Tore Klokk som guide. Defintivt årets høydepunkt, og vår største naturopplevelse hittil. For en tur og for en topp! Akkurat så luftig som en skikkelig topp skal være. (Foto: Tore Klokk).

|

Åvasstinden (1233moh)

Åvasstinden er en tur vi kan anbefale. Litt klyving og en litt luftig topp med fantastisk utsikt! Start fra Nordre Vartdal, Høgebakken/ Vartdalsætra som forøvrig byr på den beste utsikta til Romedalstinden! Studer ruta godt før du går - enkelte parti er stien noe utydelig. Stigning 830 meter, 3 km én vei.

Så sent som 16. november 2014 tok 5 tindekvinner og 3 tindemenn turen til Åvasstinden. Fortsatt fint turvær og fremdeles ikke snø.  (Foto: Paul Inge Røyset)

|