7 Summits Sunnmøre – fotturer

Tindekvindene har laget sin versjon av Seven Summits, og har laget en turbok der alle turene er beskrevet. Ønsket er å inspirere andre til å bestige de mektige og flotte tindene som omkranser Hjørundfjorden, både på ski og til fots. Det er et mål å strekke seg mot.

Her er lista over de sju fotturene:

Jønshornet (1419 moh)
Hornindalsrokken (1529 moh)
Jakta (1588 moh)
Slogen (1564 moh)
Store Smørskredtind (1631 moh)
Store Brekketind (1578 moh)
Råna (1586 moh)

Norsk Fjellfestival har et konsept som de kaller fjellkonge og fjelldronning (norskfjellfestival.no). Etter å ha klatret opp de sju klassiske fjelltoppene i Romsdalen og blitt fjelldronninger, ble tindekvindene inspirerte til å definere sine egne topper. Vi har kalt dem Seven Summits Sunnmøre. Sunnmørsalpene byr på et eldorado av tinder, og vi endte opp med å lage oss to lister. En med sju fotturer og en med sju skiturer.  

Alle er fantastiske tinder, noen litt mer krevende enn andre. Noen er det vi kan kalle «klassikere» og selvskrevne på lista, andre er med fordi de er både høye og geografisk sett mer isolert og spennende plassert enn andre. Alle er fantastiske tinder, noen litt mer krevende enn andre. Hver enkelt kvinne må vurdere sine ferdigheter opp mot kravene turen stiller. Det er ikke alltid så lett når du aldri har vært der. Vi vil derfor anbefale at du bruker guide på noen av turene. Det er viktig å innhente informasjon om målet og forberede seg systematisk og målrettet. Værforholdene kan gjøre toppene mer krevende å bestige.

Husk å ta bilde av deg selv på toppen! Når du har klart alle 7 sender du bildene til post@tindekvindene.no

Se bilder fra de sju ulike fotturene og la deg inspirere!

|