7 Summits Sunnmøre – skiturer

Tindekvindene har laget sin versjon av Seven Summits, og har laget en turbok der alle turene er beskrevet. Ønsket er å inspirere andre til å bestige de mektige og flotte tindene som omkranser Hjørundfjorden, både på ski og til fots. Det er et mål å strekke seg mot.

Her er lista over de sju skiturene:

Randers` topp (1414 moh)
Kvitegga (1691 moh)
Kolåstinden (1432 moh)
Blåbretinden (1476 moh)
Nordre Sætretind (1365 moh)
Skårasalen (1542 moh)
Dalmannshornet (1476 moh)

Norsk Fjellfestival har et konsept som de kaller fjellkonge og fjelldronning (norskfjellfestival.no). Etter å ha klatret opp de sju klassiske fjelltoppene i Romsdalen og blitt fjelldronninger, ble tindekvindene inspirerte til å definere sine egne topper. Vi har kalt dem Seven Summits Sunnmøre. Sunnmørsalpene byr på et eldorado av tinder, og vi endte opp med å lage oss to lister. En med sju fotturer og en med sju skiturer.  

Alle er fantastiske tinder, noen litt mer krevende enn andre. Noen er det vi kan kalle «klassikere» og selvskrevne på lista, andre er med fordi de er både høye og geografisk sett mer isolert og spennende plassert enn andre. Alle er fantastiske tinder, noen litt mer krevende enn andre. Hver enkelt kvinne må vurdere sine ferdigheter opp mot kravene turen stiller. Det er ikke alltid så lett når du aldri har vært der. Du kan derfor vurdere å bruke guide på noen av turene. Det er viktig å innhente informasjon om målet og forberede seg systematisk og målrettet. Værforholdene kan gjøre toppene mer krevende å bestige.

Skiturene er litt mer kompliserte. Du må vite noe om skredfare, skavler, fare for utglidning og bresprekker. Du må lære deg bruk av isøks og stegjern og ha skiteknikk for å kunne være trygg under ulike forhold. Men det er dette som gjør alpinisme så utrolig interessant og motiverende: du må lære deg å mestre fjellet og deg selv, og det gjør at du både lever og utvikler deg. Særlig er det givende å være i et fellesskap der en deler erfaringer og passer på hverandre. Når du har nådd alle toppene, kan du smykke deg med tittelen tindedronning.

Husk å ta bilde av deg selv på toppen! Når du har klart alle 7 sender du bildene til post@tindekvindene.no

Se bilder fra de sju skiturene og la deg inspirere!

|